Beste vrienden van ’t Grensgeval, vandaag een artikeltje over een nagelnieuw Duvelglas en een schitterend familie verhaal.

Café De Vetten Os in Puurs, 6 generaties in dezelfde familie, ik ben er gisteren ontvangen door Frank Verlinden en zijn vrouw Nancy, Frank is de 6de generatie die dit café recht tegenover brouwerij Moortgat uitbaat in het centrum van Puurs.

Het is er gezellig druk vandaag en ik zie toch een aantal bekende gezichten uit de Duvel verzamel wereld op het terras, vandaag stellen ze hier trots hun eerste glas voor.

Net zoals de brouwerij vieren ze hier ook hun 150ste verjaardag, en voor deze gelegenheid werd een mooi glas gemaakt met het logo van het café, in grote oplage zegt Frank me, meer dan 500 stuks, 150 jaar al buren van de brouwerij moet gevierd worden.

Frank vertelt me heel trots dat de naam, De Vetten Os al dateert van het jaar 1775, Verlinden Pieter Johannes begon toen de familie zaak, wel ergens op een ander locatie in de buurt van Puurs.

Sinds 1930 is De Vetten Os te vinden op haar huidige locatie, Frank nam de zaak over van zijn ouders Camiel en Maria, beide zijn helaas al een aantal jaar geleden overleden, Camiel werkte toen trouwens ook voor Brouwerij Moortgat, een leuk weetje de vader van Michel Moortgat kwam hier vroeger al wel eens een biertje drinken.

Of de De Vetten Os een 7de generatie in de familie Verlinden zal blijvenis niet zeker, Frank en Nancy vertellen me dat die kans klein is, er is een dochter maar op dit moment weinig interesse om de familiezaak verder te zetten, maar al lachend zegt Nancy “ zeg nooit, nooit “.

Ik wil graag Frank en Nancy bedanken voor de leuke ontvangst en super leuke babbel, en wij van ’t Grensgeval gaan deze mensen zeker snel terug zien. Ik heb immers gevraagd of we bij hun in augustus mogen afspreken om samen te komen voor Duvel on Tour te fietsen en we zijn van harte welkom, meer informatie volgt hier later nog over.

We mogen 2 mensen van ’t Grensgeval ook gelukkig maken dit weekend! Frank en Nancy hebben 2 glazen meegegeven om te verloten onder onze leden, meer info straks op onze pagina.

Categorie: