Duvelclub ’t Grensgeval … bij een mooie naam hoort ook een passend logo. We vonden niemand minder dan de Antwerpse striptekenaar, kunstschilder en illustrator Jan Bosschaert bereid om een logo te ontwerpen voor onze club.

Duvelverzamelaars kennen Jan door eerdere samenwerkingen met Duvel Moortgat. Zo waren er al voor de oprichting van onze club twee Duvelglazen op de markt met een ontwerp van Jan: de Nederlandse Hopduvelin (2001) en het glas met het ontwerp voor de Hopduvelfeesten Asse (2008). Zijn gekende (teken)stijl werd ook doorgetrokken in het ontwerp voor ons logo. Maar toch met voldoende eigenheid en uiteraard een grenspaal!

De plechtige onthulling gebeurde in volle coronatijd aan … een grenspaal! De echte voorstelling aan de pers en leden gebeurde in april 2022 in aanwezigheid van Jan Bosschaert.

Met enige trotsheid kunnen we zeggen dat zowel Jan als Michel en Bernard Moortgat het peterschap aanvaard hebben van onze club, en dat Jan Bosschaert er ondertussen een derde officieel Duvelglas bij heeft met zijn ontwerp. In november 2022 – tijdens de algemene ledenvergadering – werd namelijk het eerste officiële clubglas van ‘t Grensgeval, geschonken door Duvel Nederland, verdeeld onder de leden van onze club en in aanwezigheid van Jan.