Na even afwezig te zijn geweest, zijn we hier terug met een artikeltje over een nieuw glas.

Het is een glas met een zuur kantje aan, eigenlijk gingen we er niets over schrijven maar vind het toch de moeite om dat wel te doen. Waarom noem ik het een zuur glas is door haar geschiedenis, het glas was bestemd voor het pop-up restaurant Air-Republic in Cadzand, Nederland uitgebaat door Sergio Herman. Het glas moest er afgelopen zomer gewoon gebruikt worden om ijsgekoeld er een lekker Duveltje in te serveren, maar al snel liep het fout, de Duvelverzamelaars sloegen toe!

Het restaurant werd bestookt met aanvragen om een glas te bekomen, maar daar werd heel netjes altijd op geantwoord “NEEN” helaas het is enkel voor onze zaak, maar sluw als sommige zijn verdwenen er al snel glazen daar op hun terras,  maar de crew begon zich vragen te stellen en gans het terras werd gefilmd door veiligheidscamera’s en al snel werd duidelijk dat de glazen ontvreemd werden.

Het restaurant heeft er wel een paar uitgedeeld aan mensen in de verzamel wereld maar die zijn gekend bij het restaurant.

Het glas was zo gegeerd dat het al snel te koop werd aangeboden en monster prijzen haalde. Er zijn er niet veel van gemaakt volgens de info die ik heb slechts 120 stuks, waarvan er heel veel reeds de afwasmachine, de diepvries en talloze keren uit gedronken is. En op een terras sneuvelt er al wel eens een glaasje. Het glas zelf is wel iets bijzonder, heeft een gewone D gravure, maar is voorzien van het logo op de voet van het glas, het is ontworpen in 2019, en heeft een speelse tekening van een haai en de initialen van Sergio.

We mogen zeggen dat gezien haar geschiedenis dit een beperkt en zeldzaam glaasje is en zal nog amper te verkrijgen zijn in het restaurant.

Ik sprak met de marketing manager van het restaurant, en die stelde dat het ooit begon als leuk initiatief maar uitgroeide tot een snel te vergeten item, vele verzamelaars drongen zich op en soms vaak zelfs gemeen en op het randje.

We weten wie de ontwerper is maar die wou zijn naam niet in het artikel, wil niet lastig gevallen worden door verzamelaars wat ik wel begrijp.

Zo dat was het dan weer, kan niet altijd super nieuws zijn, maar bij deze, blijf allemaal gezond en wel! Tot schrijfs Bjorn

Categorie: