We zijn trots en blij dat we de winnares bekend mogen maken van de Winking lizard Tour of Beers 2024. Jullie kregen de vijf finalisten reeds te zien, hier en daar kwamen wat meningen, maar trost stellen we jullie “ Dancing with the Devil “ voor van grafisch kunstenares Elizabeth Vose, studente aan de Cleveland Institute of Art.

Elizabeth is 23 jaar oud en geboren in Missouri, ze is verhuisd naar Cleveland om te studeren en ze is laatstejaars studente creatief schrijven en illustratie. Tijdens haar studietijd werkte ze mee aan tal van projecten op school, ze raakte gefascineerd in oppervlakte ontwerpen, vooral op boxen, containers, verpakkingen en glaswerk. Wrappings ontwerpen werd hierdoor een passie voor haar, een designs maken om later op vormen te plaatsen wat een hele specialiteit is, werd één van haar specialiteiten.

Toen ze ontdekte dat Winking Lizard, Duvel Moortgat en het Cleveland Institute of Art een wedsstrijd hadden elk jaar besloot ze haar kans te grijpen en deel te nemen. Het glas ontwierp ze om de bier drinker te verleiden, de figuren dansen rond op het glas een eindeloze dans, waar het bier fungeert als dansvloer, het kleurenspel van de figuren en het bier, breng alles tot leven, wanneer je drink zal de dansvloer immers altijd veranderen en ook de kijk op de figuren, als het ware een lagen spel van kleur en figuur op een glas. Het merk Duvel staat voor haar als elegant en powerful, ze wist dat ze dit moest combineren. De duvel als sterk figuur en historisch verbonden aan Duvel-Moortgat, maar ook de elegantie van het bier en twist in het glas, hierdoor voegde ze een onverwacht idee toe de danseres, en zo werd “ Dancing with the Devil” geboren. Voor de power in de dans haalde ze haar inspiratie bij de Argentijnse tango, haar figuren zijn geïnspireerd op deze krachtige en passie volle dans alsook de outfits die ze dragen. Door het winnen van de wedstrijd veranderen een aantal zaken natuurlijk en daar is ze haar ten volle van bewust, ze is nu één van de Duvel artiesten en ze kijkt uit naar wat op haar afkomt, alles gaat nu razend snel voor haar, haar website komt binnenkort online, op instagram is ze reeds te volgen onder ev_illustrations.

Glazen heeft ze zelf nog niet ! deze zijn nog in productie en komen bij Winking Lizard uit in Oktober 2024, het glas zal ook in Europa beschikbaar zijn via Duvel-Moortgat. Ambitie om naar Europa te reizen is er zeker en vast, maar nu focust ze op haar studie en hoopt dit jaar haar diploma te halen.

Elizabeth had geen besef hoe groot de Duvel verzamelaarswereld is, ze was verbaasd dat haar ontwerp in tal van verzamelaars hun collectie zal komen te staan. Namens ’t Grensgeval willen we Winking Lizard en Duvel-Moortgat danken voor deze mooie primeur, van zodra we foto’s hebben van het glas en promo materiaal rond dit project zullen we ze zeker posten. Maar vanuit de States kregen we groen licht om dit alvast met jullie te delen.

Bjorn .

Categorie: