Hierbij mij eerste bijdrage op onze nieuwe pagina ’t Grensgeval .

Ik ga beginnen met het prachtige glas van de Red Devils van onze Belgische Luchtmacht.

De Red Devils is een demo team van onze luchtmacht en vliegen overal in Europa shows en promoten zo onze luchtmacht. De Red Devils zijn in hun dagelijkse job , instructeurs bij de Basic Flying Training School , hun thuis basis CC AIR Beauvechain -Bevekom in Wallonië. Het team maakt gebruik van 4 Marchetti SF 260M vliegtuigen , een propeller aangedreven lesvliegtuig van onze luchtmacht.

De Red Devils zijn ook Duvel liefhebbers , in het begin hadden ze een setje glazen zelf gemaakt , dit waren gewoon bestickerde glazen , voor elke piloot eentje met hun nummer en dan voor hun PR.

Fifi een vip en Lady X over deze laatste weten we enkel dat het elke zaterdag een andere dame was.

Maar na enige tijd was het zover en kregen de Red Devils hun eigen ontworpen glas , het ontwerp is van de leden ven het team zelf. Het glas is gemaakt in oplage van 300 stuks en was niet bestemd voor de verkoop , het was als gift voor hun vips , buitenlandse collega’s ,en voor hun goede doelen die ze steunen . Dat het glas al snel een eigen leven ging leiden in de duvel verzamelaars wereld was de Red Devils hun bedoeling niet. Het glas zelf is een standaard glas met rode D en hun prachtige design en voorzien van een D gravure in het midden.

Zo dit was dan mijn eerste echte bijdrage over een glas voor onze nieuwe pagina ’t Grensgeval , voor dit artikel had ik graag De Red Devils, en Thomas Calis willen danken voor de hulp en de documentatie , hopelijk hebben jullie genoten .

Categorie: