Weba is één van de bekendste meubelzaken in Vlaanderen, wie kent kun slogan “ in Gent in Deinze” nu niet ? Maar Weba is veel meer dan dat, filialen in Gent, Deinze en Mons, nog steeds een familie bedrijf waar reeds de 3de generatie mee in het bedrijf op de vloer staat. Voor transporten, leveringen aan klanten en montages doet Weba al jaren beroep op hun zuster bedrijf Qualitrans, Weba is dan ook de enige klant van Qualitrans. Al jaren krijgen de medewerkers daar een mooi eindejaarsgeschenk, vaak een heel mooie selectie van wijnen, maar in 2023 kwam er een ander idee.

Er ontstond een idee om toch onze Belgische biercultuur allé eer aan te doen en al gouw kwamen ze uit bij Duvel-Moortgat, wat interne besprekingen en een ( AANTAL ? ) medewerkers kreeg groen licht om aan de slag te gaan met Duvel. Er werd contact genomen en er kwam onmiddelijk groen licht, het ontwerpen kon beginnen, er werd gekozen voor een 0.75 Duvelfles met aangepaste doos en beperkt voor personeel een glas met het bekende Weba logo, ontworpen door MAREC.

De doos werd ontworpen door Duvel in samenspraak met Qualitrans, hierop zien we uiteraard de link met transport en de bekende Weba vrachtwagen, op de doos zijn ook een aantal medewerkers te zien, één daarvan is anders kleurig en staat voor de diversiteit binnen het team, wat ook een weetje is, er staat geen enkele vrouw op de tekening en dit komt omdat er binnen het team geen vrouwen werken.

Op de achterzijde staat een gepersonaliseerde bedanking namens Simon ( 3de generatie bestuurder) en Danny Sité verantwoordelijke. Van het glas werd 1 proef gravure gemaakt, dit glas is te herkennen aan rode D, het Weba figuur maar ook de horeca print op het glas ( zie foto) . Dit glas is nog steeds bij de brouwerij en werd nooit geleverd aan de klant. Het uiteindelijke glas kreeg het bekende Weba logo gegraveerd op het glas met rode D en D gravure in het glas. Het ganse proces van bedenken, ontwerpen en realisatie ging over een heel korte periode van augustus 2023 tot midden november 2023. En zoals het een echte transporteur dat doet, zijn ze de glazen zelf gaan ophalen op de brouwerij.

De oplage bedraagt 122 flessen in cadeau verpakking, voor het personeel en trouwe externe partners van Qualitrans, de 75 glazen werden exclusief gehouden voor eigen personeel. Wat als een gek idee begon, werd een mooi verhaal en leverde toch een prachtig officieel glas op en prachtige fles.

Graag bedank ik ( uw tag ) als medewerker van Qualitrans en lid van ’t Grensgeval voor je medewerking aan deze blog.
Bruisende Groeten, Bjorn.

Categorie: