Na een zeer drukke periode, terug de tijd gevonden om de blog over glazen verder te zetten.

Er kroop de laatste maanden zoveel tijd in het oprichten van onze geliefde Duvelclub ’t Grensgeval, dat er gewoon tijd tekort was te schrijven over glazen. Covid 19 fietste vaak tussen alles door, scherpere maatregelen en zo verder, maar eindelijk kan ik terug doen wat ik graag doe, schrijven voor jullie.

Vandaag zou ik het graag hebben over een toppertje van het jaar 2010, Eley Kishimoto, een glas uit de Duvel Collection reeks.

Eley Kishimoto is eigenlijk een creatief ontwerpers duo met als thuis basis Londen, in 1992 richten Mark Eley en Wakado Kishimoto hun bedrijf op dat vooral bekend is voor hun print designs en ze werpen zich vooral op vrouwen mode met prints met een twist. Al snel worden ze in de mode wereld opgepikt en komen er samenwerkingen met Louis Vuitton, Marc Jacobs en Alexander McQueen. Na hun successen in de mode gooien ze zich ook op andere designs zoals behangpapier, meubels en glaswerk, later maken ze zelfs de sprong naar de auto industrie.

In 2008 kwam de kers op de taart en werd het duo gevraagd door modehuis Cacharel in Parijs om daar de rol van creatieve directors op zich te nemen.

In 2010 kwam dan het gekende duvelglas, een grote eer voor Duvel om met zo een topteam te mogen samenwerken.

Al snel werd het pareltje geboren en tot op vandaag een topper die in massa uitkwam. Door de complexe print zijn hiervan tal van varianten te vinden, gouden Duvel hoog, laag en zo verder, vaak spreken we hier van de Europese en Amerikaanse versie.

Zo ik hoop dat jullie het kunnen smaken, een fijn en bruisend weekend toegewenst.

Categorie: