Beste vrienden van ’t Grensgeval, de weken gaan snel, dus weer tijd om eens een Duvel glas van een internationale artiest te beschrijven aan jullie.

Ik heb deze week gekozen voor een glas uit de Kunstenaars reeks van 2012 de Limited Collection, namelijk dat van Emil Kozak.
Ik persoonlijk vind dit één van de mooiste van de reeks.

Naast Piet Parra, Eley Kishimoto, Arne Quinze, Stefan Glerum,Daan en Dennis Meyers steekt Emil Kozak er toch met kop en schouders bovenuit.
Het typische zeer fijne lijnenspel maken van dit glas een echt pareltje, het is gebaseerd op de Zee, en leven als Viking.
Het steelt een touwenspel voor dat niet vastgeraakt, iets eindeloos als de horizon, in het lijnenspel vind je al gauw het woord Duvel en een heel mooi ankertje.
Emil Kozak werd geboren in een heel klein dorpje in Denemarken in 1980, vandaag de dag woont en werkt hij vanuit Barcelona.

Van Lego over Duvel tot Nike, zijn werk is internationaal herkend, zijn typische grafische stijl is zeer herkenbaar.
Hij werkt nu heel vaak voor grote hippe merken als Nike, Vans, Dell en Salonom, vaak zijn zijn designs ook te zien op skate gerief van LAB.
Hij heeft van zijn passie en hobby een internationale carrière opgebouwd.
Hij werd gevraagd door Moortgat om voor de Limited Collection een glas te ontwerpen, een uitdaging die hij niet uit de weg ging, met het bekende pareltje als resultaat.

Zo dat was het weer voor deze week, geniet nog van jullie paasmaandag en veel plezier met de foto’s.

Bruisende duivelse groeten Bjorn

Categorie: