Beste vrienden, hierbij nog eens een schrijfseltje over een artiest die een glas ontwierp voor ons gerstenat.

Erick Beltràn een Mexicaanse artiest geboren in Mexico-City in 1974, die woont en werkt vanuit Barcelona in Spanje.

Zijn werk is heel vaak in de vorm van afdrukken van kranten en folders, meer recente werken zijn grotere sculpturen, vaak beeld en tekst structuren die zich door exporuimten lijken te verspreiden.

Hij is zeer gefascineerd hoe informatie zich verspreid en hoe informatie wordt gebracht en georganiseerd, dit omdat het bepaald hoe we de wereld begrijpen en het is tevens een vorm van studie hoe mensen dezelfde informatie die ze krijgen toch anders gaan interpreteren.

Één van zijn bekendste solo tentoonstelling die de wereld rond reisde in 2011 was Declaretion of war Against the world.

In datzelfde jaar nam hij ook deel vaan de Biennale van Lyon in Frankrijk met het werk A terrible beauty is born , en daarvoor werd het prachtige Duvel glas ontworpen met de gezichten in kleur.

Het is een glas om bij na te denken , hoeveel gezichten zie je ? mannen , vrouwen ? leeftijd ? etnische kenmerken enz. enz. enz.

Je kan bij dit ontwerp eindeloos nadenken en ontdekken, en dat was ook de bedoeling van Erick, denk eens wat verder dan wat je ziet.

Wanneer je drinkt uit het glas en je bier zakt , zal je ook combinaties zien in de binnenkant van je glas en de gele kleur in combinatie met de kleuren op het glas zullen ( bij sommige ? ) ook effecten veroorzaken in de hersenen waardoor je zaken anders zal gaan zien.

Wat ook typerend is aan dit glas is de oude stijl van kranten lettertype die hij wil laten overkomen door simpel het woord Duvel in het zwart te drukken en de D te verschuiven zodat het op krantentekst gaat lijken en de foto’s de drukken in pixels.

Voila ik hoop dat jullie genoten hebben , fijn weekend Bjorn .

Categorie: