Na lange tijd van stilte hebben we na enkele zure opmerkingen toch terug de draad opgenomen om de Blog verder te zetten.

Op onze laatste ontmoetingen van de club hebben we van vele mensen de vraag gekregen waarom er niets meer verscheen over glazen? Vele mensen vonden het toch leuk dat er weetjes over glazen werden gedeeld, en uit deze vragen heb ik positieve energie gevonden om de draad terug op te nemen, voor zij die steun gaven in de inspiratieloze tijd, bedankt ! Ik ga de draad opnemen met een glas dat me nauw aan het hart ligt gezien mijn vroegere job in de Gentse haven.

Het ETA 55th Annual Meeting glas, ETA ( European tugowners Association) is een organisatie die de Europese eigenaren van Sleepboten en bergingsvaartuigen verenigd, deze vereniging is ontstaan in 1963 in Londen en had vertegenwoordigers uit 6 Europese landen. Doel was de sleep en bergingswereld bij elkaar te brengen en meetings en ervaringen te delen met elkaar.

In 2002 werd hun hoofdzetel verhuisd van Londen naar Brussel. Elk jaar hebben ze in verschillende landen voordrachten en congressen over hun beroepsspecialiteit, en één keer per jaar een grote bijeenkomst in een gaststad of land van één van hun leden.

In 2018 was de haven van Antwerpen gaststad van de ETA meeting van 16 tot 18 mei, lokale sleep en bergingsbedrijven waren gastheren in deze fantastisch havenstad die Antwerpen toch wel is. Er waren verschillende activiteiten, demonstraties en uiteraard een prachtige gala avond.

Er werden ook bezoeken gebracht aan lokale ondernemingen zoals de fashion industrie en museum aan de stroom en natuurlijk ook aan de Stadsbrouwerij De Koninck, die deel uitmaakt van brouwrij Moortgat, ter ere van dat bezoek werd het glas ETA gemaakt en gebruikt, over de oplage is weinig bekend.

Op het glas staat vermeld dat het was voor de ste ETA bijeenkomst, en op de achterzijde staan de sleepdiensten die actief zijn in de Antwerpse haven vermeld alsook het Havenbedrijf.

Zo ik hoop dat jullie hebben genoten van opnieuw een nieuw glaasje, bruisende groeten en fijn weekend.

Categorie: