Beste Duvel vrienden,

Het is al enige tijd geleden dat ik nog eens iets heb geschreven over een glas van ons geliefde bier. Dus na vakantie, oprichten van de echte club, en paar Duvel events gaan we der terug aan beginnen.

Deze week hebben we met ’t Grensgeval de eer gekregen om een Art Walk te doen in Amsterdam Noord met niemand minder dan FAKE, de kunstenaar die het design glas 2021 voor Duvel heeft mogen ontwerpen. FAKE is eigenlijk de artiestennaam van de Amsterdamse straat kunstenaar Manuel Seikritt, graffiti en stencil art is zijn specialiteit, hij heeft in het prachtige Amsterdam Noord een atelier op de NDSM werf.

FAKE is wereldberoemd geworden tijdens de eerste lockdown, hij zat op de bank het nieuws te volgen en de premier kondigde de lockdown aan, en hij begon aan een ontwerp en zoals hij zelf zegt, het ging zijn leven veranderen en beetje op zijn kop zetten, die avond ontwierp hij SuperNurse, een werk dat ondertussen de ganse wereld is rond gegaan, staat en hang al in musea over de ganse wereld en werd in de USA. Zelfs op een ziekenhuis geprojecteerd, het werk werd een symbool. Het origineel is te bewonderen in Amsterdam op de NDSM werf recht tegenover het café.

En toen kwam ook Duvel in het verhaal, FAKE is gevraagd of hij een glas wou ontwerpen en lid wou worden van een select clubje kunstenaars die hem reeds voorgingen, en hij nam de opdracht aan, maakte een prachtig ontwerp en het FAKE glas 2021 werd geboren.

Het is een prachtig zeer kleurrijk glas geworden in de typische stijl van FAKE, een plezier voor het oog met een prachtige banner print volledig rondom het glas, een weetje er zijn twee versies va het glas.

De brandmanager van Duvel vertelde me dat 2% van alle glazen een gouden zone in de tekening hebben, die glazen zitten willekeurig verspreid in de totale oplage, dus niet exclusief voor vips en zo, kijk goed uit ze zijn verdeeld voor het ganse publiek.

Zo ik hoop dat jullie dit jonge glas kunnen smaken, voor ons was het een hele eer FAKE te mogen leren kennen.

Bruisende groetjes Bjorn

Categorie: