Ik wil het graag deze week eens hebben over een NIET Duvel erkend glas en NIET artiest erkend.

Het glas Flowers, op het glas staat de naam van de Nederlandse Grafische artieste Dorien Heemstra, maar echter heeft Dorien niets met dit glas te maken . Dorien was destijds één van de finalisten, met het prachtige glas met de gezichten van mensen uit haar directe omgeving. Echter heeft iemand ooit op haar website een tekening (niet legaal) bekomen en beslist hier een glas te laten van printen en aan de man te brengen.

Het beruchte Flowers glas, tekening altijd dezelfde maar op alle mogelijke types van Duvelglazen, met open D, met gesloten D, met een D gravure met een cirkel erin, met veegje en zelf met verschillende voet van het glas.

Het glas is uitgekomen in 2016 en heeft toen wel wat commotie veroorzaakt bij de entourage van Dorien, ze zijn op de markt gekomen maar zonder de toestemming van Dorien Heemstra, die ze trouwens ook niet zou gegeven hebben daarvoor. Ook op het glas werd een handtekening gedrukt wat zeker niet de stijl is van Dorien, laat staan dat we weten of het zelfs haar handtekening is.

De tekening op zich blijft wel prachtig en op zich een mooi en leuk glas, jammer wel hoe het is ontstaan.

Voila, dat was het dan weer voor deze week, nog een fijn weekend, en blijf allen gezond en wel.

Categorie: