Na enige stilte, door vakantie en oprichting van ’t Grensgeval als club, nog eens een artikeltje over een glas, een recent glas met diepe betekenis.

Het Pride 2021 glas.

In navolging van haar ‘True colors tour’ richtten pop icoon Cyndi Lauper, haar manager Lisa Barbaris en agent Johny Podell, True Colors United op. Bijgestaan door Gregory Lewis, een gereputeerde New Yorkse LGBTQ en Human rights advocaat zet de organisatie zich sedert 2008 in om voornamelijk LGBTQ dakloze jongeren aan huisvesting en werk te helpen. Hoofdzakelijk in de US maar heimelijk wordt ook naar Europa gekeken.

Omdat Gregory Lewis en Bian Reames (Duvel’s Vice President Marketing in de US) eerder al samen werkten besloten ze een campagne op te zetten om de doelstelling van True Colors United nog meer onder de aandacht te brengen en tevens geld in te zamelen voor de organisatie. Duvel’s huisdesigners, zowel in America als in Belgie sloegen daarop ook de handen in elkaar en creëerden uiteindelijk het nieuwe ‘Pride’ glas.

Een traditionele tulp met rode Duvel “D” van waaruit glooiende linten vertrekken in de allom bekende LGBTQ kleuren. Een enigszins simpel design maar met een krachtige boodschap. In tegenstelling tot België, waar het nieuwe ‘Pride’ glas te koop is in de webshop, zal het in Amerika gebruikt worden op ieder evenement die vraagt om Duvel te schenken in dat glas. Bij True Colors zijn ze dus maar wat te tevreden dat ze, met steun van Duvel, de problematiek van huisvesting bij andersgeaarde jongeren nog meer in de verf kunnen zetten.

Over aantallen kunnen we aldus helaas niet veel zeggen, maar aan de toon van Duvel USA te horen zouden het er, althans in Amerika, wel eens heel veel kunnen zijn. Maar wat is veel in Amerika?

Op de valreep: Jaarlijks vind in het, 3000 plaatsen tellende, New Yorkse Beacon Theatre een gesponsord optreden plaats waar Cyndi Lauper met een hele rits top entertainers haar True Colors United promoot. Bij het volgende ‘live’ event, want door Covid-19 was het dit jaar enkel online te zien, zal Duvel aanwezig zijn als sponsor op hun website.

Benieuwd als we een foto te pakken gaan krijgen waar de, inmiddels 50 miljoen platen verkocht hebbende, 80’s poplegende opstaat met een Pride Duvel in haar hand.

Cheers!

Categorie: