Het glas dat ik deze week met jullie wil delen is één van de nieuwere namelijk Los Angeles 2019 van de Mexicaanse kunstenaar Gabriel Pulpo.

Het glas is gemaakt in samenwerking met Suyt en was een wedstrijd in 2019, van de steden New York, Los Angeles, Miami en Chicago, dit is onder verzamelaars een heel mooie reeks, waar je nu toch een flinke duit moet voor neertellen.

Ik heb het geluk gehad Gabriel te mogen leren kennen, en echt een zalige mens met ongelooflijke creatieve kronkels.

Gabriel omschrijft zijn ontwerp van het glas als volgt, een abstractie van vleugels geïnspireerd op de naam Los Angeles : The City of Angels.

Hij vond hiervoor inspiratie in een poster die John Follis in de jaren zeventig ontwierp voor de tweehonderdste verjaardag van de stad.

Als kunstenaar die gespecialiseerd is in kunstwerken met geometrie en prachtig lijnenspel , neemt zijn ontwerp de vorm aan van een abstract optisch effect dat LA’s dynamische energie en constant evoluerend creatief landschap weergeeft, een stad die constant in beweging is en evolueert.

Gabriel zelf is een Mexicaanse grafische ontwerper en kunstenaar met een master in letterbeeld ontwerp, hij doceert aan de Ibero Universiteit in Mexico-stad, design en typografie.

Gabriels portfolio is er eentje om u tegen te zeggen met tal van internationale herkenningen, zijn werk is in tal van landen tentoongesteld, waaronder Japan, India, Duitsland en Italie.

Zijn werk is een variatie van visuele identiteitsprojecten tot zelfs interieur ontwerpen.

Hij maakt ook zalige t-shirts en verschillende ontwerp projecten onder zijn eigen label en brand ‘ PULPO ‘.

Gabriel heeft me zijn ontwerpen en schetsen doorgestuurd, al moest hij hier wel even de hulp van mijn goeie vriend Thomas inroepen, want zijn originele zijn namelijk in België en hij had er zelf geen foto van. Dus Thomas dikke mercie!

Een leuke tip als je meer over deze schitterende man wilt te weten komen check gerust eens www.pulpo.com.mx

Ik heb Gabriel uitgenodigd om lid te worden van ’t Grensgeval benieuwd of hij hierop ingaat , zou wat mij betreft een prachtig 100ste lid zijn.

Ik wens iedereen een sprankelend en gezond weekend toe en tot schrijfs .

Bjorn

Categorie: