Deze keer wil ik jullie iets meer vertellen over het glas dat we kennen onder de naam “Madonna”.

Toen ik deze week met onze Marc en Evelien een videomeeting hadden, en Marc zijn artikels verder toelichtte over de Nederlandse jaarglazen heb ik beslist al lachend en grappend dat ik nog enkel internationaal ging schrijven, dus bij deze stel ik graag Lizette Chirrime aan jullie voor die ik deze week heb kunnen spreken, na even zoeken haar toch gevonden.

Lizette werd geboren in 1973 in Maputo, Mazmbique, ze groeide erop en ging er tot haar zeventiende naar de commerciële school. Maar kunst maken met verf, stoffen en naaien is voor haar altijd heel belangrijk geweest in haar leven een echte passie. Door haar werk is ze terecht gekomen in Kaapstad in Zuid-Afrika waar ze nog steeds woont en werkt.

In 2018 werd ze gevraagd een glas de decoreren voor Duvel Moortgat, dat zou worden gebruikt in enkele vooraanstaande zaken in Zuid-Afrika. Op deze vraag is ze met veel plezier ingegaan, en ze heeft haar typische stijl verwerkt in de tekening op het glas.

In augustus 2018 werd het glas officieel voorgesteld in Kaapstad in club Den Anker als promotie voor Belgische internationale relaties en economische banden. Later is het glas dan ook in de webshop in België te koop gekomen. Ik vind het persoonlijk één van de mooiste glazen die afgelopen jaren is uitgekomen op gebied van kleuren en tekening.

Ik heb een heel mooi en warm gesprek gehad met Lizette, een prachtige Afrikaanse Kunstenares die grote indruk op mij heeft nagelaten.

Geniet van de mooie foto’s en een fijn en bruisend Duvels weekend, Bjorn

Categorie: