Mijn artikeltje deze week gaat over het glas dat me meest aan men hart ligt en ontworpen is door een Amerikaanse vriend van mij.

Het glas heet eigenlijk Belgian Tops en is ontworpen door Christopher McFarland een grafische artiest uit de Verenigde Staten, bij ons wordt het glas vaak Rooftops genoemd. Het glas deed mee aan de competitie om een glas voor Duvel te ontwerpen in Chicago.

Helaas werd het glas dat jaar niet de grote winnaar, Rooftops won de lokale competitie in Chicago maar niet de Nationale, de grote winnaar daar was Jono.Dit resulteerde dat er van de Rooftops slechts 800 exemplaren werden geproduceerd, die enkel werden verdeeld in de Chicago area, ze kwamen er vooral in bars.

Jono wast jaar de grote winnaar en dat glas werd in oplage van 5000 stuks gemaakt en over gans de US verdeeld.

Hoe graag ik als echte Gentenaar zou gewild hebben dat de huisjes op het glas uit mijn stad komen is dit helaas niet zo, het is een mengelmoes van rooftops uit Leuven, Antwerpen en Amsterdam die Chris hier heeft gezien toen hij in Europa was.

Daar Chris een goeie vriend van me is heb ik paar primeur foto’s voor ’t Grensgeval, echte pareltjes over de geboorte van dit glas, het originele schilderij, de originele film van de eigenlijke tekening, de samenkomst, en het uiteindelijke glas. Hiervoor wil ik Chris super bedanken om deze te bezorgen.

Geniet van de foto’s, geniet van jullie Duveltje, blijf gezond en wel, en geniet van een bruisend weekend.
Bjorn

Categorie: