Hier zijn we weer met een schrijfseltje van een glas. Ik had het graag gehad over het glas van Stefan Glerum een Nederlandse grafische kunstenaar.

Op de foto’s staan 2 verschillende glazen, links de Europese versie, Rechts USA. Grote verschillen zitten hem in de druk techniek, het Europese glas is glanzend en de USA is mat van kleur.

Op de achterkant waar de tekening naar elkaar toekomt valt onmiddellijk op dat de USA tekening veel dichter naar elkaar toekomt ,tevens zijn de zwarte sprays in de tekening totaal anders. Toch een paar leuke verschillen in deze modellen van het glas. Van het glas werd destijds ook in beperkte oplage een kunstwerkje aangeboden, op de foto te zien, een prachtige voet met 3 zwevende glazen, verwijzend naar zijn werkstijl.

Stefan Glerums knappe documentatie van de beproevingen van het leven portretteert op een briljante manier de psychologische kwetsbaarheden die we allemaal delen. Zijn stijl is een smeltkroes van het erfgoed uit de illustratorwereld met invloeden van Art Deco tot Bauhaus, Russisch Constructivisme, Psychedelia en meer recent populaire cartoonisten als Chris Ware, Joost Swarte, Kramers Ergot en Gary Larson van de Far Side.

Stefan keerde terug naar Amsterdam, de stad waar hij ook geboren en getogen is. Hij brak er door na een opdracht om een flyer te ontwerpen voor het Amsterdams muziekgezelschap Rednose Distrikt. Sindsdien creëerde hij werk voor befaamde Nederlandse klanten.

Veel van Stefans werk is gebaseerd op passies uit zijn kindertijd zoals raceauto’s, vliegtuigen en ridders. Zijn design voor Duvel situeert die elementen in een volwassen wereld, waarbij hij een stijlvol duel creëert tussen geometrische vormen en typografie.

Hulp bron : Duvel Moortgat .

Categorie: