De Winking Lizard Tavern is een bar keten in de US met verschillende vestigingen rond de Great-Lakes ,Ohio .

Elk jaar in Oktober doen ze een actie , de Duvel mini tour. Hun tour of beers is gestart in 1986 en doen ze elk jaar sindsdien . Je koopt voor 1 $ een “ Duvel Passport “ daarna degusteer je 3 Duveltjes en krijg je het glaasje van dat jaar mee naar huis.

Voor het design van het glas , werkt de Winking Lizard samen met The Cleveland institute of Art , daar schrijven ze elk jaar een wedstrijd uit voor designers en de winnaar ziet zijn ontwerp dan op het glas.

Er zijn de afgelopen jaren al heel mooie pareltjes uitgekomen , maar ik beschrijf graag het glas van 2020 omdat dit voor vele jonge verzamelaars bereikbaar is , voor oudere glazen uit deze reeks zal je stevig in je geld buidel moeten tasten .

De 2020 was te koop voor 8€ tijdelijk in de Shop , maar door slechte kwaliteit van de opdruk en de vele klachten hebben ze de glazen uit de verkoop terug getrokken. De tekening toont een vrouwen gezichtje met hele lange fijne haren rondom het glas , prachtige tekening en het fijne lijnenspel doet denken aan Emile Kozak zijn glas.

Dit glas werd ontworpen door Jane Tierney.

Voila dat was mijn glas schrijfseltje voor deze week.

Ik wens iedereen een prettig weekend en blijf gezond en wel.

Bjorn

Categorie: